Βυσσινοκηπος - vissinokipos,gr

Καλώς ήλθατε στο Βυσσινόκηπο

Καλώς ήλθατε στο Εργαστήρι Τέχνης και Εκπαίδευσης Βυσσινόκηπος.

 Σε ένα ζεστό, ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον, παιδαγωγοί με όρεξη και σεβασμό στις ιδιαίτερες ανάγκες του παιδιού, το οδηγούν να ανακαλύψει μέσα από τον απέραντο κόσμο της τέχνης νέους δρόμους, διευρύνοντας τους ορίζοντές του:

  • Με το κουκλοθέατρο που ψυχαγωγεί, παιδαγωγεί και καλλιεργεί την αισθητική έμμεσα, καθώς είναι μια ιδιόμορφη τέχνης που εμπεριέχει όλες τις υπόλοιπες.
  • Με το Θεατρικό παιγνίδι, τη Δραματοποίηση, τη Μουσικοκινητική και το Εκπαιδευτικό Δράμα ασκείται  η κίνηση, ο λόγος και ο ρυθμός.
  • Με τη Λογοτεχνία, την Ποίηση και  τη Μουσική, μαθαίνουμε από την εμπειρία των άλλων και ταξιδεύουμε  μαζί με τα παιδιά σε κόσμους μακρινούς και μαγικούς.
  • Με την επαφή των παιδιών με έργα τέχνης που τους προσφέρει πλούσια ερεθίσματα για την καλλιέργεια της αισθητικής τους  και τους δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουν μια προσωπική σχέση με τον πολιτισμό.
  • Με την πλούσια και συνεχώς ανανεωμένη δανειστική μας βιβλιοθήκη που δημιουργήσαμε με φροντίδα και σεβασμό για τα βιβλία και μαθητές μας. Ο δανεισμός βιβλίου, ενισχύει την φιλαναγνωσία, αλλά και το σεβασμό του παιδιού απέναντι στο βιβλίο.
A+ A A-

Θεατρικό παιχνίδι βασισμένο στην ιστορία του Γρ. Ξενόπουλου ''Η σουσουράδα''

Μία μέρα, μία σουσουράδα, που είχε πουλάκια στη φωλιά, πήγε  στην αυλή  της γριάς Βάβως, για να βρει κανένα ψίχουλο ή σκουληκάκι να τους πάει. Εκεί όμως που έψαχνε, δεν είδε τη γριά, που σιγά σιγά την πλησίασε από πίσω και την τσάκωσε από την ουρά. Η σουσουράδα, τρομαγμένη, έκανε να πετάξει. Αλλά η γριά την κρατούσε τόσο σφικτά, ώστε η ουρά ξεριζώθηκε κι έμεινε στα χέρια της. Η καημένη η σουσουράδα, χωρίς ουρά, δεν μπορούσε ποια να πετάξει ψηλά και να γυρίσει στη φωλιά της. Έτρεχε λοιπόν χάμω στην αυλή και τη γριά με κλάματα την παρακαλούσε:

- Δώσε μου, γριά Βάβω, την ουρά μου, να πάω στα παιδιά μου!

- Σου δίνω την ουρά σου, να πας στα παιδιά σου, αποκρίθηκε η γριά. Πήγαινε όμως πρώτα στη βρύση, εδώ  απέξω, να μου φέρεις νερό.

Τρέχει στη βρύση η σουσουράδα και βρίσκει εκεί μία κοπέλα, που γέμιζε τη στάμνα της.

- Δώσε μου, κοπέλα, νερό, την παρακαλεί, κι εγώ νερό της Βάβως, κι η Βάβω την ουρά μου, να πάω στα παιδιά μου!

- Σου δίνω νερό, της αποκρίθηκε η κοπέλα. Πήγαινε όμως πρώτα, ώσπου να γεμίσει η στάμνα μου, να μου φέρεις τυρί από το διπλανό μπακάλη.

Τρέχει στο διπλανό μπαλάκι η σουσουράδα και τον παρακαλεί:

- Δώσε μου, μπακάλη, τυρί κι εγώ τυρί της κοπέλας, κι η κοπέλα σε μένα νερό, κι εγώ νερό της Βάβως, κι Βάβω την ουρά μου, να πάω στα παιδιά μου!

- Σου δίνω τυρί, της αποκρίθηκε ο μπακάλης. Μα πήγαινε πρώτα στον αντικρινό φούρναρη, να μου φέρεις ψωμί

Τρέχει στον αντικρινό φούρναρη η σουσουράδα και τον παρακαλεί:

- Δώσε μου, φούρναρη, ψωμί, κι εγώ ψωμί του μπακάλη, κι ο μπακάλης σε μένα τυρί, κι εγώ τυρί της κοπέλας, κι η κοπέλα σε μένα νερό, κι εγώ νερό της Βάβως, κι η Βάβω την ουρά μου να πάω στα παιδιά μου!

- Ψωμί σου δίνω, της αποκρίθηκε ο φούρναρης. Πήγαινε όμως πρώτα στην παρακάτω ταβέρνα, να μου φέρεις κρασί.

Τρέχει η σουσουράδα στη παρακάτω ταβέρνα και παρακαλεί:

- Δώσε μου, ταβερνιάρη, κρασί, κι εγώ κρασί του φούρναρη, κι ο,φούρναρης σε μένα ψωμί, κι εγώ ψωμί του μπακάλη, κι μπακάλης σε μένα τυρί, και εγώ τυρί της κοπέλας, κι η κοπέλα σε μένα νέο, κι εγώ νερό της Βάβως, κι η Βάβω την ουρά μου, να πάω στα παιδιά μου!

- Κρασί  σου δίνω της λέει ο ταβερνιάρης. Αν ήθελες όμως κι εσύ, να μου κανείς τη χάρη, να πας στο γάλατα, να μου φέρεις λίγο γάλα;

- Αχ, στενάζει η σουσουράδα, ο γαλατάς είναι μακριά κι εγώ κουράστηκα. Δεν είμαι συνηθισμένη να περπατώ στους δρόμους. Και τα παιδιά μου τα έχω τόσην ώρα μονάχα και πεινασμένα... Αχ, καλέ μου ταβερνιάρη, δώσε μου το κρασί, κι ο Θεός να σου το δώσει από αλλού!

Τη λυπήθηκε ο ταβερνιάρης, που ήταν ο πιο καλός ανθρώπος της γειτονιάς, και της έδωσε το κρασί. Η σουσουράδα το πήγε στο φούρναρη, που της έδωσε ψωμί. Ύστερα πήγε το ψωμί στο μπακάλη, που της έδωσε τυρί. Ύστερα πήγε το τυρί στην κοπέλα, που της έδωσε νερό. Και τέλος πάντων, πήγε το νερό στη γριά Βάβω, που της έδωσε την ουρά της. Και έτσι η καημένη η σουσουράδα μπόρεσε πάλι να πετάξει ψηλά και να γυρίσει στη φωλιά της, όπου την περίμεναν τα πουλάκια της.

 

 

Βυσσινόκηπος - vissinokipos.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση : Βεργίνας κ Πανταζίδη Ιωάννινα 45221

Τηλ : 2651400667

Email : info@vissinokipos.gr

   

Facebook

Που θα μας βρείτε