Βυσσινοκηπος - vissinokipos,gr

Καλώς ήλθατε στο Βυσσινόκηπο

Καλώς ήλθατε στο Εργαστήρι Τέχνης και Εκπαίδευσης Βυσσινόκηπος.

 Σε ένα ζεστό, ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον, παιδαγωγοί με όρεξη και σεβασμό στις ιδιαίτερες ανάγκες του παιδιού, το οδηγούν να ανακαλύψει μέσα από τον απέραντο κόσμο της τέχνης νέους δρόμους, διευρύνοντας τους ορίζοντές του:

 • Με το κουκλοθέατρο που ψυχαγωγεί, παιδαγωγεί και καλλιεργεί την αισθητική έμμεσα, καθώς είναι μια ιδιόμορφη τέχνης που εμπεριέχει όλες τις υπόλοιπες.
 • Με το Θεατρικό παιγνίδι, τη Δραματοποίηση, τη Μουσικοκινητική και το Εκπαιδευτικό Δράμα ασκείται  η κίνηση, ο λόγος και ο ρυθμός.
 • Με τη Λογοτεχνία, την Ποίηση και  τη Μουσική, μαθαίνουμε από την εμπειρία των άλλων και ταξιδεύουμε  μαζί με τα παιδιά σε κόσμους μακρινούς και μαγικούς.
 • Με την επαφή των παιδιών με έργα τέχνης που τους προσφέρει πλούσια ερεθίσματα για την καλλιέργεια της αισθητικής τους  και τους δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουν μια προσωπική σχέση με τον πολιτισμό.
 • Με την πλούσια και συνεχώς ανανεωμένη δανειστική μας βιβλιοθήκη που δημιουργήσαμε με φροντίδα και σεβασμό για τα βιβλία και μαθητές μας. Ο δανεισμός βιβλίου, ενισχύει την φιλαναγνωσία, αλλά και το σεβασμό του παιδιού απέναντι στο βιβλίο.
A+ A A-

Εγγραφές για τα Χειμερινά Εργαστήρια

Για την καλύτερη οργάνωση και των προγραμματισμό της ύλης, οι εγγραφές για το Ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 ξεκινούν από την Δευτέρα 1 Ιουλίου. Την Τετάρτη 31 Ιουλίου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Βυσσινόκηπου το χειμερινό πρόγραμμα.

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή!

Ο αριθμός θέσεων σε κάθε τμήμα είναι περιορισμένος.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2651 400667 & 6977238367

 

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά είναι τα ακόλουθα:

 • Τμήμα Προσχολικής Α', για παιδιά από 2 ετών.

Για δεύτερη χρονιά θα λειτουργήσει τμήμα για παιδιά από 2 ετών. Το πρόγραμμα και η ομάδα είναι σταθερά. Οι συναντήσεις γίνονται μία φορά την εβδομάδα και κάθε δεύτερη εβδομάδα γίνεται ακόμα μία συνάντηση για το μάθημα της Λογοτεχνίας.

Τα μαθήματα γίνονται χωρίς την παρουσία του γονέα.

Απαραίτητη προδιαγραφή για την εγγραφή στο τμήμα είναι μια πρώτη επίσκεψη στον χώρο μας μαζί με το παιδί.

 • Τμήμα Προσχολικής Β', για παιδιά από 3,5 ετών.

Το τμήμα μπορούν να το παρακολουθήσουν όσα παιδιά την προηγούμενη χρονιά ήταν στο τμήμα Προσχολικής Α΄ και όσα παιδιά έχουν συμπληρώσει τα 3,5 έτη.

Το πρόγραμμα και η ομάδα είναι σταθερά. Οι συναντήσεις γίνονται μία φορά την εβδομάδα και κάθε δεύτερη εβδομάδα γίνεται ακόμα μία συνάντηση για το μάθημα της Λογοτεχνίας.

 • Τμήμα Προσχολικής Γ', για παιδιά από 5 ετών.

Το τμήμα μπορούν να το παρακολουθήσουν όσα παιδιά την προηγούμενη χρονιά ήταν στο τμήμα Προσχολικής Β΄ και όσα παιδιά έχουν συμπληρώσει τα 5 έτη.

Το πρόγραμμα και η ομάδα είναι σταθερά. Οι συναντήσεις γίνονται μία φορά την εβδομάδα και έχουν διάρκεια 2 ώρες.

 • Τμήμα Δημοτικού Α'.

Το τμήμα μπορούν να το παρακολουθήσουν παιδιά Α΄και Β΄Δημοτικού και όσα παιδιά την προηγούμενη χρονιά ήταν στο τμήμα Προσχολικής Γ.

Το πρόγραμμα και η ομάδα είναι σταθερά. Οι συναντήσεις γίνονται μία φορά την εβδομάδα και έχουν διάρκεια 2 ώρες και 15 λεπτά.

 • Τμήμα Δημοτικού Β'.

Το τμήμα μπορούν να το παρακολουθήσουν παιδιά Β΄και Γ΄Δημοτικού και όσα παιδιά την προηγούμενη χρονιά ήταν στο τμήμα Δημοτικού Α΄.

Το πρόγραμμα και η ομάδα είναι σταθερά. Οι συναντήσεις γίνονται μία φορά την εβδομάδα και έχουν διάρκεια 2 ώρες και 15λεπτά.

 • Τμήμα Δημοτικού Γ'.

Το τμήμα μπορούν να το παρακολουθήσουν παιδιά Γ΄και Δ΄Δημοτικού και όσα παιδιά την προηγούμενη χρονιά ήταν στο τμήμα Δημοτικού Β΄.

Το πρόγραμμα και η ομάδα είναι σταθερά. Οι συναντήσεις γίνονται μία φορά την εβδομάδα και έχουν διάρκεια 2 ώρες και 15 λεπτά.

 • Τμήμα Δημοτικού Δ'.

Το τμήμα μπορούν να το παρακολουθήσουν παιδιά Ε' και ΣΤ' Δημοτικού και όσα παιδιά την προηγούμενη χρονιά ήταν στο τμήμα Δημοτικού Γ'.

Το πρόγραμμα και η ομάδα είναι σταθερά. Οι συναντήσεις γίνονται μία φορά την εβδομάδα και έχουν διάρκεια 2 ώρες και 15 λεπτά.

 • Τμήμα Γυμνασίου.

Για δεύτερη χρονιά θα λειτουργήσει τμήμα για μαθητές Γυμνασίου. Το πρόγραμμα και η ομάδα είναι σταθερά. Οι συναντήσεις γίνονται μια φορά την εβδομάδα και έχουν διάρκεια 2 ώρες.

 • Τμήμα Λυκείου.

Το πρόγραμμα και η ομάδα είναι σταθερά. Οι συναντήσεις γίνονται μια φορά την εβδομάδα και έχουν διάρκεια 2 ώρες

 • Τμήματα ενηλίκων με δύο κατευθύνσεις.
 1. Θεατρικό παιχνίδι για ενήλικες.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι επαφή με τις παραστατικές τέχνες και η αυτοβελτίωση. Στόχος είναι η δημιουργία παράστασης βασισμένη στις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού και τον αυτοσχεδιασμό. Το πρόγραμμα και η ομάδα είναι σταθερά. Οι συναντήσεις γίνονται μία φορά την εβδομάδα και έχουν διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά.

    2. Εκπαιδευτικό Δράμα, Θεατρικό Παιχνίδι και Κουκλοθέατρο.

Το τμήμα μπορούν να το παρακολουθήσουν όσοι θέλουν να εντρυφήσουν βιωματικά στον κόσμο της κούκλας και του θεάτρου. Το πρόγραμμα του τμήματος έχει εκπαιδευτική βάση και θα παρουσιαστούν εργαλεία και τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Το πρόγραμμα και η ομάδα είναι σταθερά. Οι συναντήσεις γίνονται μία φορά την εβδομάδα και έχουν διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά.

 

 

 

 

 

 

 

 

Βυσσινόκηπος - vissinokipos.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση : Βεργίνας κ Πανταζίδη Ιωάννινα 45221

Τηλ : 2651400667

Email : info@vissinokipos.gr

   

Facebook

Που θα μας βρείτε