Βυσσινοκηπος - vissinokipos,gr

Καλώς ήλθατε στο Βυσσινόκηπο

Καλώς ήλθατε στο Εργαστήρι Τέχνης και Εκπαίδευσης Βυσσινόκηπος.

 Σε ένα ζεστό, ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον, παιδαγωγοί με όρεξη και σεβασμό στις ιδιαίτερες ανάγκες του παιδιού, το οδηγούν να ανακαλύψει μέσα από τον απέραντο κόσμο της τέχνης νέους δρόμους, διευρύνοντας τους ορίζοντές του:

  • Με το κουκλοθέατρο που ψυχαγωγεί, παιδαγωγεί και καλλιεργεί την αισθητική έμμεσα, καθώς είναι μια ιδιόμορφη τέχνης που εμπεριέχει όλες τις υπόλοιπες.
  • Με το Θεατρικό παιγνίδι, τη Δραματοποίηση, τη Μουσικοκινητική και το Εκπαιδευτικό Δράμα ασκείται  η κίνηση, ο λόγος και ο ρυθμός.
  • Με τη Λογοτεχνία, την Ποίηση και  τη Μουσική, μαθαίνουμε από την εμπειρία των άλλων και ταξιδεύουμε  μαζί με τα παιδιά σε κόσμους μακρινούς και μαγικούς.
  • Με την επαφή των παιδιών με έργα τέχνης που τους προσφέρει πλούσια ερεθίσματα για την καλλιέργεια της αισθητικής τους  και τους δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουν μια προσωπική σχέση με τον πολιτισμό.
  • Με την πλούσια και συνεχώς ανανεωμένη δανειστική μας βιβλιοθήκη που δημιουργήσαμε με φροντίδα και σεβασμό για τα βιβλία και μαθητές μας. Ο δανεισμός βιβλίου, ενισχύει την φιλαναγνωσία, αλλά και το σεβασμό του παιδιού απέναντι στο βιβλίο.
A+ A A-

Πότε θα ανοίξει ο Βυσσινόκηπος;

Μπορεί τα χειμερινά τμήματα του Βυσσινόκηπου να λειτούργησαν για μόνο δύο μήνες, παρόλα αυτά φτιάχνοντας τους φακέλους των παιδιών μας διαπιστώνουμε ότι η δουλειά που έκαναν αυτό το μικρό διάστημα ήταν σπουδαία! Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας την ερχόμενη σχολική χρονιά ελπίζοντας να αφήσουμε οριστικά πίσω μας αυτή τη δύσκολη περίοδο και ό,τι μας στέρησε.

Την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Ιουνίου 17:00-20:30 μπορέιτε να έρθετε στον Βυσσινόκηπο για να παραλάβετε τους φακέλους με τις εργασίες των παιδιών και να επιστρέψετε τα βιβλία της Δανειστικής Βιβλιοθήκης. Επικοικωνήστε μαζί μας εαν δεν σας εξυπηρετούν οι μέρες και οι ώρες ώστε να κλέισουμε ένα ραντεβού κάποια άλλη ημερομηνία.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977238367 & 2651400667 

 

Καλοκαιρινά Τμήματα

Οι εγγραφές για τα Καλοκαιρινά τμήματα του Βυσσινόκηπου έχουν ξεκινήσει. Παρακαλούμε ενημερώστε μας το συντομότερο δυνατό για τη συμμετοχή σας.

Φέτος, λόγω της παράτασης του σχολικού έτους τα καλοκαιρινά τμήματα του Βυσσινόκηπου θα έχουν διάρκεια 4 εβδομάδων, από 28 Ιουνίου έως και 23 Ιουλίου.

  • Για παιδιά από 4 ετών.

Πρόγραμμα: Δευτέρα και Τετάρτη 18:30- 20:00.

Δομή του μαθήματος: Ένα παραμύθι ή μια ιστορία ζωντανεύει στη σκηνή του Κουκλοθέατρου. Ακολουθεί δραματοποίηση της ιστορίας ή μουσικά παιχνίδια/μουσικοκινητική και ζωγραφική. Όλες οι δραστηριότητες γίνονται με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. 

Το κόστος του εργαστηρίου είναι 85 ευρώ και για τους μαθητές του Βυσσινόκηπου 65.

  • Για παιδιά από 7 ετών.

Πρόγραμμα: Δευτέρα και Τετάρτη 16:30- 18:15.

Δομή του μαθήματος: Το Λογοτεχνικό κείμενο που επιλέγεται συνδέεται με μουσικά κομμάτια και πίνακες ζωγραφικής. Ζωντανεύει μέσα από το Κουκλοθέατρο, συνοδεύεται με μουσικά παιχνίδια και δίνει το έναυσμα για το θεατρικό παιχνίδι και την έμπνευση για την εικαστική δημιουργία. 

Το κόστος του εργαστηρίου είναι 85 ευρώ και για τους μαθητές του Βυσσινόκηπου 65.

 

 

Βυσσινόκηπος - vissinokipos.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση : Βεργίνας κ Πανταζίδη Ιωάννινα 45221

Τηλ : 2651400667

Email : info@vissinokipos.gr

   

Facebook

Που θα μας βρείτε