Βυσσινοκηπος - vissinokipos,gr

A+ A A-

Μαθήματα Ζωγραφικής με τον Πέτρο Λαρδά

.
Οι μαθητές του Βυσσινόκηπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά επιλεγμένους πίνακες ζωγραφικής του Πέτρου Λαρδά, να ακούσουν τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από κάθε έργο τέχνης και στο τέλος να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν τον δικό τους πίνακα ζωγραφικής!

 

 
Βιογραφικό σημείωμα

Ρόδιος στην καταγωγή ο Πέτρος Λαρδάς γεννήθηκε στο νησί Λειψοί ∆ωδεκανήσου το 1951. Κατ
οικεί μόνιμα στα Γιάννινα. 
Από μικρή ηλικία στην Κάλυµνο και µετά στην Αθήνα ασχολήθηκε µε τη μουσική και τη ζωγραφική. Κατά την περίοδο των σπουδών του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ασχολείται επαγγελµατικά µε τη μουσική, τη δημοσιογραφία, τη ζωγραφική και ερασιτεχνικά µε τη διακόσμηση, το σενάριο και τη σκηνογραφία.


Αρχίζει να εκθέτει έργα του από το 1974 στην Κύμη Ευβοίας, στη Μύκονο και στην Αθήνα. Τον Μάη του 1977 πραγ
ματοποιεί την 3η Ατομική του Έκθεση στο Πολιτιστικό Τμήμα του Παντείου και στη συνέχεια πηγαίνει στη Ρόδο όπου εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα. Εκεί µε άλλους καλλιτέχνες δημιουργούν το Σύλλογο «Εικαστικών Τεχνών και Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας ∆ωδεκανήσου» του οποίου υπήρξε πρόεδρος.

Συνεχίζει να εκθέτει έργα του σε εκθέσεις στο εξωτερικό (∆ανία, Αγγλία) αλλά και στην Ελλάδα. Από τις πιο πρόσφατες συμμετοχές του, η 13η ατομική του έκθεση στη Μεγάλη Ροτόντα του Μνημείου των Πηγών Καλλιθέας Ρόδου µε τίτλο «Θάλασσες και Μουσικοί του δρόμου».

Από το 2011 έχει μόνιμη έκθεση στην Παλιά Πόλη της Ρόδου στην Rhodes Gallery – Greek Gold, Kasiotis www.rhodesgallery.gr.
Η μέχρι τώρα δουλειά του ξεπερνά τα 2.500 έργα (σε λάδια, ακρυλικά, υδατογραφίες, παστέλ, μολύβι, κρύα σμάλτα). Πολλά από αυτά βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στο Πνευματικό Κέντρο του ∆ήμου Ιωαννιτών, στη ∆ημοτική Πινακοθήκη Ρόδου καθώς επίσης και σε πολλούς δημόσιους οργανισμούς. Έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα βιβλία, περιοδικών, καρτ ποστάλ και μουσικών CDs.Ατομικές εκθέσεις (εσωτερικού - εξωτερικού) / Έργα: Ενδεικτικά: 
Σε μόνιμο εκθετήριο στην Κύμη Ευβοίας, 1974. Σε μόνιμο εκθετήριο στα «Τρία Πηγάδια» της Μυκόνου, 1975. Πολιτιστικό Τμήμα Παντείου, 1977. Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ρόδου, 1979. Loughton Essex, Αγγλία με θέμα «Αναζητήσεις», 1981. Στην Ροδιακή Έπαυλη του Δήμου Ρόδου για τον εορτασμό των 2.400 χρόνων της πόλης της Ρόδου, 1992. Αρχοντικό Πυρσινέλλα στα πλαίσια των ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ 1994, Δήμος Ιωαννιτών, 1994. Στο μνημείο Πηγές Καλλιθέας, Ρόδος, με θέμα «Εικαστικές Ενότητες», 2007. Στον πολυχώρο «Θυμωμένο Πορτραίτο», Ιωάννινα, 2008. 


Ομαδικές εκθέσεις (εσωτερικού - εξωτερικού) Ενδεικτικά: 
Βελιγράδι-Σερβία, «Μέρες Πολιτισμού- Ειρήνης-Αλληλεγγύης-Μνήμης», 1994. 
Ροδιακή Έπαυλη για τα 50 χρόνια από την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου μαζί με τους ζωγράφους Μ. Αναστασιάδη και Ν. Κολή, 1998. Στέγη Ηπειρωτικών Γραμμάτων και Τεχνών, Ισόγεια αίθουσα Δημαρχείου, Ιωάννινα, 1998. «Αρχαία Δωδώνη», Πνευματικού Κέντρου ΔΩΔΩΝΑΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, 2000. Πανελλήνια έκθεση της ΟΤΟΕ, Γκάζι, Αθήνα, 2004. Πανελλαδική ΟΤΟΕ, Στοά Σπυρομίλιου στο City Link, Αθήνα, 2008.


Συμπόσια:
«Ιχθείς» -Πινακοθήκη Αβέρωφ-Μέτσοβο. Πολιτιστικό Συνέδριο ΟΤΟΕ (Καλαμάτα). Πολιτιστικό Συνέδριο ΟΤΟΕ (Ιωάννινα). 


Συλλογές, Μουσεία, Πινακοθήκες που βρίσκονται τα έργα του καλλιτέχνη:
Δημοτική Πινακοθήκη Ρόδου. Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.


Βραβεία - Διακρίσεις:
Τιμητικό Δίπλωμα: Βελιγράδι-Σερβία, «Μέρες Πολιτισμού- Ειρήνης-Αλληλεγγύης-Μνήμης», 1994. Πανελλήνια Έκθεση ΕΤΕ, Μέγαρο Μελά 1997. Ροδιακή Έπαυλη για τα 50 χρόνια από την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου μαζί με τους ζωγράφους Μ. Αναστασιάδη και Ν. Κολή, 1998. 
3ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής ΟΤΟΕ, Μέγαρο Μουσικής, 2005.Παρουσιάσεις-κριτικές που αφορούν το έργο του καλλιτέχνη και έχουν δημοσιευθεί: Στο Λεξικό Ελλήνων Καλλιτεχνών, εκδ. Μέλισσα, τομ. 2, 1999, σ. 390 Στις μονογραφίες: Σ. Παππά «Παμβώτις», 2001, σ. 63, 77, 79 Χ. Τέτση, Οι Ηπειρώτες άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, 2003, σ. 217-218 


Σε εφημερίδες της Ελλάδας και του εξωτερικού με επανειλημμένα δημοσιεύματα. Ενδεικτικά αναφέρονται: εφημερίδα «Ροδιακή», «Πρωινός Λόγος», «Νέοι Αγώνες», «Ηπειρωτικός Αγών», «Ήπειρος» και «Sjoellands Tidende» στη Δανία κ.α. Στα περιοδικά: «Ηπειρωτική Εστία», «ΔΩΔΕΚΑ», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ», «Ο κόσμος της Εθνικής», «Η ΤΡΑΠΕΖΑ» κ.α.


Τοποθετήσεις έργων σε δημόσιους χώρους: Δημοτική Πινακοθήκη Ρόδου Κτήριο ΟΤΟΕ-Αίθουσα Συνεδριάσεων (Σίνα), Αθήνα ΔΕΥΑΙ 
Εικαστικό εργαστήρι ΠΚΔΙ


Λοιπές πληροφορίες: www.myspace.com/painting_of_Petros_Lardas Λεξικό Ελλήνων Καλλιτεχνών (Μέλισσα).

Βυσσινόκηπος - vissinokipos.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση : Βεργίνας κ Πανταζίδη Ιωάννινα 45221

Τηλ : 2651400667

Email : info@vissinokipos.gr

   

Facebook

Που θα μας βρείτε