Βυσσινοκηπος - vissinokipos,gr

A+ A A-

Μουσικά Παιχνίδια

 Η μουσική ως μορφή τέχνης και παράλληλα ως πολιτιστική αξία ταυτίζεται με τη ζωή.  Αναδύει τον εσωτερικό ρυθμό του ανθρώπου, καλλιεργώντας τον αισθητικά.

 Μέσα από ποικίλες μελέτες και έρευνες των Επιστημών της αγωγής, επισημαίνεται ο σημαντικός ρόλος που παίζει ο προσωπικός ρυθμός του παιδιού στην ολόπλευρη ανάπτυξή του. Η επιτυχία του παιδαγωγικού έργου στηρίζεται στον εντοπισμό αυτού του ρυθμού και στην ενίσχυσή του μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 Το παιδί έχει έμφυτη σχέση με τη μουσική. Ο πρώτος ρυθμικός ήχος που ακούει είναι οι χτύποι από την καρδιά της μητέρας, πριν ακόμη γεννηθεί…  Έμφυτη επίσης είναι και η ανάγκη του παιδιού για παιγνίδι και κίνηση.  Σ αυτό το σημείο συναντιούνται η μουσική και το παιγνίδι…

 Με τα μουσικά παιχνίδια το παιδί:

  • Αποκτά ουσιαστική γνωριμία και επαφή με τη μουσική, τα μουσικά όργανα και τα είδη της μουσικής.
  • Απελευθερώνει το εκφραστικό του δυναμικό και ανακαλύπτει το    ρυθμό.
  • Περνάει από τους ανοργάνωτους στους οργανωμένους ήχους.
  • Κοινωνικοποιείται  μέσα από τα ομαδικά παιχνίδια.
  • Γίνεται πιο δημιουργικό, συνδέει τη μουσική με τον συναισθηματικό του κόσμο και τα χρώματα.
  • Κατακτά την ψυχική και συναισθηματική του ισορροπία.
  • Καλλιεργείται αισθητικά

 

 Τα μουσικά παιγνίδια χρησιμοποιούν  στοιχεία,  δράσεις και τεχνικές από τη θεατρική τέχνη, όπως ασκήσεις συγκέντρωσης και χαλάρωσης, αυτοσχεδιασμούς, μιμητικές ασκήσεις και ρυθμικά δρώμενα ενεργοποιώντας τη φαντασία του παιδιού. Έτσι δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για δραματοποίηση ιστοριών και δράσεις θεατρικού παιγνιδιού.

 Για τη δημιουργία των μουσικών παιγνιδιών χρησιμοποιούμε και άλλα έργα Τέχνης, όπως πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και άλλα με μουσικό θέμα και όχι μόνον, καλλιεργώντας αισθητικά πολύπλευρα το παιδί κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του για τη Τέχνη γενικότερα.

Βυσσινόκηπος - vissinokipos.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση : Βεργίνας κ Πανταζίδη Ιωάννινα 45221

Τηλ : 2651400667

Email : info@vissinokipos.gr

   

Facebook

Που θα μας βρείτε