Βυσσινοκηπος - vissinokipos,gr

A+ A A-

Η φιλοσοφία μας

Η τέχνη είναι ένα εργαλείο αποκάλυψης. 

Είναι εργαλείο εκπαίδευσης που ξυπνάει την ευαισθησία των παιδιών, ενθαρρύνει την πρωτοβουλία, δημιουργεί φλογερά ενδιαφέροντα και έντονες ψυχοσυναισθηματικές καταστάσεις. Βοηθάει τα παιδιά να μάθουν να λένε ότι δεν μπορεί να ειπωθεί.

Η τέχνη δημιουργεί κριτική συνείδηση… Eκπαιδεύει τους αυριανούς ενεργούς πολίτες…

Η συμμετοχή των παιδιών σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες , με την κατάλληλη παιδαγωγική ενθάρρυνση αξιοποιεί, καλλιεργεί και συμβάλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.Ο ρόλος του παιδαγωγού είναι να υποστηρίξει και να ενισχύσει την ανεξάντλητη πηγή έκφρασης κάθε παιδιού, έχοντας την πεποίθηση ότι « η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φωτιάς».


Στον Βυσσινόκηπο στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε την εκπαίδευση και το βασικό μας εργαλείο είναι η Τέχνη. Η Τέχνη είναι ίσως το μόνο μέσο που μπορεί να ενθαρρύνει ένα «κλειστό» παιδί να επικοινωνήσει με τον κόσμο γύρω του και να έχει τη δύναμη να κεντρίσει τη φαντασία του και να του αποκαλύψει άγνωστες δημιουργικές δυνάμεις.


Θα επιλέξουμε ένα παραμύθι ή μια παροιμία ή ένα κείμενο Λογοτεχνίας ή ένα Ποίημα ή ένα παραδοσιακό τραγούδι και θα το διασκευάσουμε για να το ζωντανέψουν οι κούκλες στο Κουκλοθέατρο

Το θέμα μας θα το συνδέσουμε με πίνακες ζωγραφικής, μελοποιημένη ποίηση και μουσικά κομμάτια από την παραδοσιακή, την έντεχνη και την κλασσική μουσική.

Μετά έχει σειρά το Θεατρικό παιχνίδι και το Δράμα ή η Δραματοποίηση και η Μουσικοκινητική για τα μικρότερα παιδιά.


Με τη Λογοτεχνία και την Ποίηση καλλιεργούμε το προφορικό λόγο και τη γλώσσα.


Η Μουσική επενεργεί άμεσα στον εύπλαστο και ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των παιδιών. Με τη Μουσική και τη φαντασία  ενισχύουμε τη δημιουργικότητα και μαθηματική σκέψη των παιδιών.

Με το θεατρικό παιχνίδι και το Δράμα να εκφράσουν τα παιδιά συναισθήματα, πράγμα το οποίο συντελεί στην ανάπτυξη μιας ισορροπημένης και υπεύθυνης προσωπικότητας. 

Βυσσινόκηπος - vissinokipos.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση : Βεργίνας κ Πανταζίδη Ιωάννινα 45221

Τηλ : 2651400667

Email : info@vissinokipos.gr

   

Facebook

Που θα μας βρείτε